ΜΕΝΟΥ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΥΓΙΟΥ-ΨΑΡΕΜΑ

Σάββατο, 18 Ιούλ 2020

ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΥΓΙΟΥ - ΨΑΡΕΜΑ

1

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Σωματείου μας με το Τμήμα Αλιείας και σε τηλεφωνική επικοινωνία η οποία αφορούσε το ψάρεμα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου έχουμε ενημερωθεί τα ακόλουθα:
Το Τμήμα Αλιείας είναι δέκτης πολλών παραπόνων που αφορά το ψάρεμα εντός του καταφυγίου , τα πλείστα των οποίων αφορούν την καθαριότητα του χώρου.( Έχουν σταλεί και διάφορες φωτογραφίες οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα)
Όπως μας ειπώθηκε το Τμήμα Αλιείας κάνει διάφορες σκέψεις για την λύση του προβλήματος . Λειτουργοί του Τμήματος θα κάνουν επισκέψεις επί τόπου για τις επόμενες 15 μέρες για να διαπιστωθεί από που και ποιους προέρχεται αυτή η άσχημη εικόνα για το Καταφύγιο.
Εμείς σαν Σωματείο Ερασιτεχνικής Αλιείας, προσπαθούμε πάντοτε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ερασιτεχνών ψαράδων και στην περίπτωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου την ελεύθερη πρόσβαση για ψάρεμα, όμως και εμείς οι ερασιτέχνες ψαράδες πρέπει να σεβόμαστε τον χώρο και να τον διατηρούμε καθαρό.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν από όλους τους ψαράδες , οι οποίοι ψαρεύουν και εξασκούν τον χόμπι τους στον χώρο του Καταφυγίου.

  1. Υπάρχει χώρος στάθμευσης μετά την δυτική είσοδο του Καταφυγίου στον οποίο αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας. Δεν αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας κοντά στις βάρκες, είναι χώρος για τους ιδιοκτήτες σκαφών.Επίσης δεν αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων με τρόλεϊ όπως φαίνεται στον χάρτη.
  2. Διατηρούμε τους χώρους τους οποίους χρησιμοποιούμε για το ψάρεμα μας καθαρούς. Δεν αφήνουμε υπολήμματα τροφών ή τα ποτά και οτιδήποτε άλλα σκουπίδια. Σε μια τσάντα βάζουμε όλα τα σκουπίδια μας και τα πετάμε στους καλάθους που υπάρχουν σε όλο τον χώρο του καταφυγίου.
  3. Απαγορεύετε να βγαίνουμε πάνω στα Σκάφη για ψάρεμα. Έγιναν παράπονα ότι κάποιοι μπαίνουν παράνομα στα σκάφη, ψαρεύουν και μάλιστα αφήνουν και σκουπίδια.
    Η προσπάθεια πρέπει να είναι καθολική και απο όλους τους ψαράδες που εξασκούν το χόμπι τους εντώς του χώρου του Αλιευτικού Καταφυγίου.

Χορηγοί