ΜΕΝΟΥ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ

Άρθρα

Εδώ θα βρείτε άρθρα σχετικά με τα ψάρια της Κύπρου, το ψάρεμα τους καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες τεχνικές ψαρέματος.

Επιλέξτε τι επιθυμείτε να δείτε:

* Βλέπετε όλα τα άρθρα.
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΔΟΛΙ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΔΟΛΙ Πως συντηρούμε το μονοδόλι ζωντανό για δύο με τρεις βδομάδες !!!! Το μονοδόλι ανήκει στην ίδια κατηγορία με την μάνα μόνο που δεν φτάνει σε αυτό το μέγεθος ενώ είναι και πιο ευαίσθητο. Όπως το λέει και η λέξη όσο μεγάλο και αν είναι δολώνεται ολόκληρο και με προσοχή ώστε να μην χάσει τα υγρά του. Τα ψάρια που το προτιμούν είναι και εδώ η τσιπούρα η μουρμούρα ο σαργός το λαυράκι ενώ πολλές φορές δ…

Δολώματα στο Ψάρεμα

Φαραώ Είναι κατάλληλο για όλα σχεδόν τα ψάρια και τις τεχνικές ψαρέματος . Εξαιρετική επιλογή ως επί το πλείστον για τσιπούρες, σαργούς, μυλοκόπια, αυλιάδες, λιθρίνια, φραγκόπουλα, σκαθάρια, μελανούρια, και σχεδόν τα πιο πολλά ψάρια. Δεν ψαρεύει σε αμμώδεις βυθούς. Το φαραώ δεν είναι κατάλληλο για κεφαλόπουλα, σάλπες, ούγαινες ( χιόνες ) μουρμούρες. Ψαρεύεται όλες τις εποχές του χρόνου. Οι καλύτερες εποχές είναι από τα μέσα Σεπτέμβρη έως τα τέλη…

Tα θαλάσσια ρεύματα "Rip" (ρεύματα επιστροφής)

Τι είναι τα ρεύματα αυτά και πώς δημιουργούνται; Τα ρεύματα επιστροφής δημιουργούνται από την εκτόνωση κυμάτων στην ακτή. Πιο συγκεκριμένα, τα κύματα που φτάνουν στην ακτή, ψάχνουν ένα τρόπο να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Σε περίπτωση που στο βυθό κοντά στην ακτή υπάρχει κάποιο υποβρύχιο "κύρτωμα" (σαν αυτά που βάζει η Τροχαία στους δρόμους για να μην τρέχουμε), τα κύματα σκάνε (αφρίζουν) ακριβώς από πάνω του. Όταν ο βυθός είναι…